OLJESLAGARENS HUS I LIMHAMNS SJÖSTAD

 
Läget_1.JPG
 
Läget_2.JPG
 
 

OljesIagarens hus ligger i Limhamns Sjöstad som är en av Malmös attraktivaste platser att bo på. Det var här Malmö Oljeslageri låg för över 150 år sedan där det nu kommer byggas fyra vackra stadsradhus med bostadsrätt samt 90 lägenheter med bostadsrätt.

Det är ett litet kvarter där variationen mellan de olika bostadsrätterna är stor. På många sätt känns Limhamn mer som en egen liten stad än en del av Malmö. Här har du närheten till havet och promenadstråk till Ribersborgsstrand – eller Ribban som den oftast kallas – är Malmös mest besökta strand med det populära kallbadhuset och Limhamnsfältet.

Gångavstånd till den charmiga fiskehamnen med ett eget fiskrökeri, småbåtshamnen Lagunen och Limhamns centrum som har ett livfullt och varierat affärsutbud och restauranger där det finns något för alla smaker. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. Mittpunkten här är Limhamns Torg. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad, skördemarknad och loppmarknad här varje år. Behagligt cykelavstånd till Malmö City och Citytunneln som tar dig till Köpenhamn. Stadsbussen stannar längs med Limhamnsvägen.

 
 
Läget_3.JPG
Läget_4.JPG