VÄLKOMMEN HEM!

 

Vad gör en oljeslagare? Jo, han utvinner olja ur vegetabiliska råvaror. Just här, på platsen där vi nu ska bygga, fanns Skånska Oljeslageriet mellan 1905 och 1915. Här var det linolja som framställdes och den användes mest till linoljefärg, men också för att impregnera oljekläder med.

Våra arkitekter på Kirsh och Dereka har låtit sig inspireras av sekelskiftets industrilokaler när de skapade fasaderna till Brf Oljeslagarens hus. Vi älskar alla vinklar och vrår i de här bostäderna. Variationen i fasadmaterial gör husen unika. Se bara på radhusen där vart och ett har sitt speciella uttryck.

Är du intresserad är vårt tips att du botaniserar en stund bland alla olika planlösningar för att hitta just din favorit. Vad är viktigt för dig? Är det väderstreck, balkongstorlek, kökets planlösning, fönstersättningen eller kanske sovrumsstorlekarna (yt-effektiva sovrum eller lite större?), som är viktigast?

Vilken av de 94 bostäderna du än fastnar för så har du tillgång till en fantastiskt fin takterrass och den mysiga innergården.

Hoppas du gillar det du ser, hälsningar Hökerum Bygg!

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

 

TAKTERRASS
Med ett västerläge ligger takterrassen perfekt. Här kopplar du av med en bok, äter middag med vänner och hänger med grannar. Takterrassen nås från trapphus 3.

GÄSTRUM
Det kommer finnnas ett gästrum där du som medlem i föreningen kan boka in dina långväga gäster så att de kan bo i riktiga sängar i ett gästrum istället för på en madrass i din lägenhet. Avgiften bestäms av de som bor i Brf Oljeslagarens hus. Men vi har valt att räkna med 200 kr per natt. Gästrummet är placerat i trapphus 2.

LIMHAMN-19-terraza-4500 - kopia_Webb.jpg
 

EN EGEN HANTVERKARE!

 

En av betongens nackdelar är att det krävs lite extra utrustning och kraft för att borra upp krokar, gardinstänger och annat i väggar och tak.

För att göra det lite lättare för dig som kund att komma till rätta i lägenheten erbjuder vi två timmars kostnadsfri snickarhjälp. Ett par veckor efter att du har flyttat in i din lägenhet kan du få hjälp med sånt där som så lätt blir liggande och ska göras ”en annan dag”.

En bokningslista för snickarhjälpen kommer finnas tillgänglig i samband med att alla har tillträtt sina lägenheter i det hus/den etapp som din lägenhet tillhör. Sen är det bara för dig att hålla dig hemma på avtalad tid och vara redo som arbetsledare. Snickaren har med sig vanliga verktyg och du själv fixar skruvar, plugg och annat material som du vill ha hjälp med att montera.

Snickare_1_Webb.jpg
 

Parkeringsmöjligheter och Bilpool

 

Under husen byggs ett garage med ett 70-tal platser, varav 8 är försedda med laddstolpar för elbil.

Bilplatserna hyrs ut till föreningens medlemmar. Parkeringen följer alltså inte lägenheterna utan tecknas genom ett eget hyresavtal.

Garageplatserna kommer troligtvis att kosta 850 kr/månad inklusive moms.

Observera att föreningen äger rätt att justera hyran (t.ex. beroende på efterfrågan). Mindre justeringar av ytor och antal p-platser kan bli aktuella i samband med finplaneringen.

Har du ingen egen bil har du möjlighet att ansluta dig till bilpool och cykelpool. Ett bra och mer miljövänligt alternativ.

Bil_1.jpg
 

BOFAKTABROSCHYR